clanak False

Otvoren 16. Naj, naj, naj festival

Gradonačelnik Milan Bandić otvorio je tradicionalni međunarodni dječji festival, koji se već 16 godina za vrijeme školskih praznika održava u kazalištu Žar ptica.
18.03.2016.

U gradskom kazalištu Žar ptica, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je 16. po redu međunarodni  Naj, naj, naj festival,  koji se održava tijekom narednih školskih proljetnih praznika. 

Obrativši se djeci koja su u pratnji svojih roditelja odlučila pogledati Pinokija, prvu od 15 predstava što će se prikazivati do 23. ožujka, gradonačelnik je naglasio kako je riječ o posebnom festivalu, o kojem već 16 godina brine ravnateljica kazališta Marija Sekelez. Marija je svojim velikim radom i entuzijazmom ovo prekrasno gradsko kazalište predstavila brojnim generacijama zagrebačkih mališana i zato joj velika hvala, komentirao je gradonačelnik uručivši kristalni svijećnjak s motivom Grada Zagreba ravnateljici na početku posljednjeg festivala prije zaslužene mirovine.

Zahvalivši se gradonačelniku na dugogodišnjoj potpori, ravnateljica Sekelez je istaknula kako joj je iznimno drago što je kroz cijelu povijest festival nalazio na golemo razumijevanje gradonačelnika koji je bio pravi vjetar u leđa ove kulturne manifestacije za najmlađe.

Kako se čulo, ove godine svoje najbolje predstave, uz hrvatska kazališta, izvest će i gosti iz Italije, Bugarske, Nizozemske i Slovenije. Kao i prijašnjih godina sve predstave su besplatne, kako bi za vrijeme proljetnih praznika, što više djece moglo uživati u najboljim domaćim i stranim predstavama.

Raspored predstava Naj, naj, naj festival
 

Gradske vijesti - 2016.