clanak False

Otvoren Zagreb Auto show 2016

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je sinoć na Zagrebačkom velesajmu Zagreb Auto show 2016.
06.04.2016.
(Hina) - Zagreb Auto Show, nakon osam godina stanke, otvoren je u utorak na Zagrebačkom velesajmu, a na priredbi, koja je već prvog dana privukla mnoštvo posjetitelja, očekuje se između 120.000 i 150.000 ljudi. Na priredbi, kojoj je slogan „Strast. Dinamika. Izazov … onaj pravi“, nastupa 440 izlagača iz 33 zemlje.

Uz četiri svjetske vice premijere vozila, bit će i čak 34 hrvatske premijere, a predstavljaju se i tri koncepta. Uz to izlažu se i gospodarska vozila, motocikli, i sve ono što je vezano uz auto industriju.

"Kriza je izazov, mi smo zasukali rukave i odlučili ovo organizirati. Kriza se ne rješava iz kancelarije“, rekao je na otvaranja Auto Showa zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Zahvalio je djelatnicima Zagrebačkog velesajma (ZV) koji su proteklih tjedana radili po 18 sati dnevno kako bi izložbene prostore velesajma doveli u besprijekorno stanje.Gradonačelnik je posebno zahvalio hrvatskim izlagačima, u prvom redu tvrtkama Rimac i Doking, kazavši kako je sretan što se na Zagreb Auto Showu predstavlja i hrvatska pamet.

Direktorica ZV-a Dina Tomšić istaknula je kako je Zagreb Auto Show, koji će se održavati od 5. do 10. travnja, prava je nacionalna dragocjenost, a ZV postaje srce poslovne i društvene komunikacije grada.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Luka Burilović ocijenio je da je tržište novih vozila na putu oporavka.

Nakon novinarskog  prijepodneva,  Zagreb Auto Show već je u utorak poslijepodne privukao tisuće posjetitelja i procjene su da bi ga u pet dana održavanja moglo posjetiti od 120.000 do 150.000 ljudi.

Sudeći po prvom danu, Zagreb Auto Show 2016. mogao bi podsjetiti na svoja najbolja izdanja.


Više

Gradske vijesti - 2016.