clanak False

Otvorenje izložbe "U spomen na zagrebačke heroje"

26.05.2017.

U auli Gradske uprave gradonačelnik Milan Bandić otvorio je izložbu fotografija U spomen na zagrebačke heroje, čiji su autori hrvatski branitelji Stipe Renić, slobodni umjetnik i Antun Krešić, akademski slikar. Izložba je postavljena u sklopu obilježavanja Dana branitelja Grada Zagreba i svojevrsni je podsjetnik na sve Zagrepčane koji su dali život za domovinu i kojima ovom izložbom odajemo počast i izričemo zahvalnost.

Izložba sadržava 34 panoa fotografija spomen-obilježja za poginule hrvatske branitelje i žrtve Domovinskog rata u Zagrebu te 3 panoa s popisima ulica koje nose naziv po hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, a dokaz je da Grad skrbi o očuvanju kolektivne memorije na Domovinski rat i na sve njegove tekovine, rekao je gradonačelnik Bandić te je najavio postavljanje Spomenika Domovini i Spomenika dr. Franji Tuđmanu do kraja 2018.

Fotografiranje je, prema riječima slikara Antuna Krešića,  trajalo dva mjeseca.
Htjeli smo da se vidi koliko je  u gradu spomenika i kako čuvamo uspomenu na naše poginule i nestale. Po braniteljima i po postrojbama iz Domovinskog rata su nazvane 73 ulice, aleje, stube ili parka te gotovo 70 spomenika.
 


Gradske vijesti - 2017.