clanak False

Predstava “Stoka sitnog zuba“ na 36. histrionskom ljetu na Opatovini

15.06.2021.
Na Ljetnoj pozornici Opatovina u srijedu, 7. srpnja bit će svečano otvorenje 36. izdanja zagrebačkog histrionskog ljeta. Na programu je predstava “Europa za nas ima štrik“.
Halucinantni galgenkabaret ''Evropa za nas ima štrik'' još je jedan od pokušaja da se kajkavski jezik pretočen u genijalne ''Balade Petrice Kerempuha'', Miroslava Krleže oživi na histrionskoj pozornici. Zlatko Vitez se gotovo cijeli svoj kazališni život bavi djelom Miroslava Krleže i kao glumac i kao redatelj i kao dramaturg. No, prvi puta Vitez preuzima sve tri uloge na sebe i na sceni Histriona nastupiti  će sam.

U nastavku histrionskog ljeta, od  8. srpnja do 14. kolovoza te od  17. kolovoza do 4. rujna gledatelji će moći gledati predstavu “Stoka sitnog zuba“. Junaci ove priče ljudi su koji nas okružuju i koje svakodnevno susrećemo, ali ih autor suptilno stavlja pod svoju ironijsku, grotesknu i parodijsku lupu. Priča je to o malograđanskoj, prigradskoj hrvatskoj sredini. Pred histrionskim gledateljima otkrit će se galerija zanimljivih karaktera iz gradića Horvatovca, predgrađa hrvatske metropole. Ruku pod ruku defiliraju vlastodršci i oporbenjaci, pripadnice i pripadnici svih mogućih smjerova šarolike hrvatske političke scene, lokalni osobenjaci i boemi, starosjedioci i dotepenci, europski komesari i nositelji plinskih boca, ljepotice i zvijeri.

Više informacija na poveznici ovdje.
 

Aktualno