clanak False

Predstavnici Hrvatskog društva političkih zatvorenika kod gradonačelnika

26.09.2017.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je danas predstavnike vodstva Hrvatskog društva političkih zatvorenika, predvođene predsjednikom Markom Grubišićem, a u društvu predsjednika Gradske skupštine Andrije Mikulića.
 
Gosti su pobliže upoznali gradonačelnika s projektom Muzeja aktivnog sjećanja na žrtve totalitarnih režima. Ideja je da se Muzej smjesti u nekretnini u Zagrebu na adresi Vlaška ulica 79 (dvorište), a realizirala bi se u suradnji s Gradom Zagrebom i Republikom Hrvatskom. 
 
Gradonačelnik je pozdravio ovu ideju i najavio podršku Grada projektu.
 
Osim gradonačelnika na sastanku u Gradskoj upravi prisustvovali su pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco, pročelnik Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada Damir Lasić, voditeljica Odjela za poslovne prostore i poslove zakupa u Gradskom uredu za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada Gordana Mikulić, pročelnica Gradskog ureda za programe i projekte Europske unije Jelena Ricov, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Tedi Lušetić, posebna viša savjetnica gradonačelnika za kulturu Nataša Jovičić te viša savjetnica gradonačelnika Ines Bravić.
 
Uz predsjednika Grubišića, delegaciju HDPZ-a činili su dopredsjednik Anđelko Mijatović, glavni  tajnik Fabijan Dumančić, akademski slikar i autor projekta Miljenko Romić i predsjednik HDPZ podružnice Zagreb Marijan Čuvalo.

Gradske vijesti - 2017.