clanak False

Press konferencija – Savjetovališta za osteoporozu

Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje, u suradnji s Gradskim četvrtima, Gradskim ljekarnama, KBC Zagreb i tvrtkom Roche d.o.o. pokreće javno-zdravstvenu akciju Savjetovališta za osteoporozu.
02.03.2009.

Potaknuti brojkom od preko 50 tisuća Zagrepčana oboljelih od osteoporoze, Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje; u suradnji s gradskim četvrtima, Gradskim ljekarnama Zagreb, KBC-om Zagreb i tvrtkom Roche d.o.o.; pokreću javno-zdravstvenu akciju Savjetovališta za osteoporozu.

Akcija, čiji je cilj rano otkrivanje i prevencija te bolesti, najavljena je na konferenciji za novinare u Gradskom poglavarstvu.
Mjerenje UZV petne kosti kao screening metoda i besplatno savjetovanje liječnika provodit će se prema određenom rasporedu do kraja godine u Gradskim ljekarnama Zagreb u svim gradskim četvrtima, a savjetovalište će biti otvoreno u terminu od četiri sata.
Već od sutra Akcija se počinje provoditi u Gradskoj četvrti Dubrava.

Konferenciji je prisustvovao i gradonačelnik Milan Bandić, koji se, kao i nekolicina ostalih, podvrgnuo screening metodi.


Gradske vijesti - 2009.