clanak False

Proglašeni pobjednici 52. Međunarodnog festivala kazališta lutaka PIF

20.09.2019.
Dodjelom nagrada i predstavom "Bajka o ribaru i ribici" Gradskog kazališta Zorin dom iz Karlovca, zatvoren je 52. Međunarodni festival kazališta lutaka PIF.
Ovogodišnji PIF održan je od 13. do 19. rujna, a posjetitelji su  na njemu imali prilike vidjeti brojne kazališne skupine iz Bugarske, Irana, Italije, Izraela, Kanade, Rusije, Slovenije, Ukrajine i naravno Hrvatske.  Glavna nagrada Milan Čečuk za najbolju predstavu u cjelini otišla je u ruke  Kazališta lutaka Ljubljana, Slovenija, za predstavu Doviđenja.

Nagrada Tibor Sekelj za predstavu s najhumanijom porukom dodijeljena je kazalištu Teatro Gioco Vita, Piacenza, Italija, za predstavu Nebo za medvjede. Nagrada dječjeg žirija, kojeg čine Andrija Bulović, Leonarda Iva Dozan i Mia Dozan, dodijeljena je predstavi Pop up – Crtani fosil u izvedbi kazališta Teatro Delle Briciole, Parma, Italija.

Uz redovni program PIF je ove godine  obogatio  i popratni program na kojem su se imale prilike vidjeti predstave profesionalnih kazališta koje su izvan konkurencije, prezentirali su se Mali lutkari koji djeluju pri osnovnim školama diljem Hrvatske, a prezentirane su knjige te dvije izložbe: Lutka, maska…PIF te "Lutke osvajaju Hrvatsku 1920. - 90 godina UNIMA-e".

Više informacija o ovogodišnjem festivalu na poveznici ovdje
 

Aktualno