clanak False

Proljetno orezivanje stabala u Šrapčevoj i Domjanićevoj

Gradonačelnik Milan Bandić obišao je Šrapčevu i Domjanićevu ulicu gdje su djelatnici Zrinjevca započeli s proljetnim orezivanjem drvoreda kuglastog javora.
12.02.2016.
Gradonačelnik Milan Bandić obišao je Šrapčevu i Domjanićevu ulicu gdje su, kao i u okolnim ulicama, djelatnici Zrinjevca započeli s proljetnim orezivanjem drvoreda kuglastog javora. Riječ je o drveću otpornijem od drugih vrsta na gradske uvjete i specifičnost sadnje (kazete veličine 80x120cm) u odnosu na prirodne uvjete.

Prije pet godina zasadili smo drvored u Nemčićevoj, Šrapčevoj i Domjanićevoj, rekao je gradonačelnik Bandić, istaknuvši da se o drveću mora kontinuirano voditi briga kako bi ono dobro uspijevalo.
Gradonačelnik je najavio da ove godine kreće orezivanje kuglastog javora na novi način s ciljem značajnijeg i bržeg povećanja krošnje koja će se tako za 10 godina, umjesto za 1,5, povećati za tri metra. Izdvojio je i podatak da se Zagreb, uz očuvanje postojećeg zelenila, također i sustavno ozelenjuje.

Danas krećemo s tzv. lakšom rezidbom kako bi u kraćem roku dobili veću krošnju, rekao je tehnički direktor Zrinjevca Jure Leko, posebno izdvojivši katalog zelenila u kojem su registrirana sva stabla i niže raslinje diljem grada, kao i potrebni podaci koji Zrinjevcu pomažu u kontinuiranoj brizi i održavanju gradskog zelenila

 

Gradske vijesti - 2016.