clanak False

Puštanje u rad novih vozila hitne medicinske pomoći

Gradonačelnik Milan Bandić pustio je u promet sedam novih vozila hitne medicinske pomoći, koja će znatno pridonijeti boljem funkcioniranju službe Hitne pomoći u gradu Zagrebu.
27.07.2016.

Ispred Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba gradonačelnik Milan Bandić pustio je u promet sedam novih vozila hitne medicinske pomoći, koja će znatno pridonijeti boljem funkcioniranju službe Hitne pomoći u gradu Zagrebu.

Najveće bogatstvo ove kuće su njezini djelatnici na čelu s ravnateljem. Bez njih ni ova zgrada, koja je jedna od najljepših u Europi, ni ova vozila ne bi značili ništa. Moja čestitka svim tim ljudima koji su 24 sata u funkciji i na raspolaganju našim sugrađanima, naglasio je gradonačelnik Bandić.

Prema riječima ravnatelja Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba doc.prim.dr.sc. Dubravka Huljeva novih sedam vozila ulazi u sklop hitne medicinske pomoći, a sedam se premješta u sanitetski prijevoz. Cijena vozila je 2.300.000 kuna i ne uključuje dodatnu opremu.
S obzirom na europske standarde, koji govore da vozilo hitne medicinske ne bi smjelo biti starije od četiri godine, kontinuirano imamo potrebu nabavljati nova vozila. U tijeku je postupak nabave za još osam vozila te dva vozila za prijevoz dijaliziranih bolesnika, istaknuo je ravnatelj Huljev.

Kako se čulo, Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba ukupno raspolaže s 94 vozila, od kojih su 42 vozila hitne medicinske pomoći, 44 vozila za sanitetski prijevoz te osam kombi vozila za dijalizu.
 

Gradske vijesti - 2016.