clanak False

Radijatori od jutros topli

"Sada je sve pod kontrolom: voda je tijekom dana ispumpana iz podrumskog pogona, vodovodna cijev je sanirana i odsad je sve u rukama 'Končara' gdje su agregati trenutno na servisu", izjavio je sinoć gradonačelnik Bandić. Naglasio je kako će se građanima sutra tijekom dana sukcesivno ukopčavati grijanje te se ispričao zbog nastalih problema.
17.02.2009.

ZAGREB, 16. veljače 2009. (Hina) - Oštećena postrojenja pogona Elektrane-toplane Zagreb, u Zagorskoj ulici, večeras su ponovno obišli zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i član Uprave HEP-a Željko Kljaković-Gašpić sa suradnicima, a djelatnici Elektrane-Toplane (El-To) Zagreb izjavili su kako bi sutra isporuka toplinske energije u zapadnom dijelu Zagreba trebalo profunkcionirati, a već ujutro radijatori će u većini domova (u zapadom dijelu Zagreba) biti mlačni.

Do prekida isporuke toplinske energije u zapadnom dijelu grada Zagreba došlo je jutros oko 5,30 sati zbog puknuća magistralnog voda Vodoopskrbe i odvodnje u krugu Elektrane - toplane Zagreb. Zbog havarije obustavljena je proizvodnja toplinske energije pa je između 180 i 200.000 građana u zapadnom dijelu Zagreba ostalo je bez grijanja i tople vode.

"Sada je sve pod kontrolom: voda je tijekom dana ispumpana iz podrumskog pogona, vodovodna cijev je sanirana i odsad je sve u rukama 'Končara' gdje su agregati trenutno na servisu", izjavio je večeras gradonačelnik Bandić. Naglasio je kako će se građanima sutra tijekom dana sukcesivno ukopčavati grijanje te se ispričao zbog nastalih problema.

Da će opskrba biti normalizirana sutra tijekom dana potvrdio je i Petar Čubelić, direktor HEP proizvodnje.

"Cilj nam je tijekom noći osigurati polovicu potrebne energije, a kad nam počnu pristizati agregati koje smo morali dati na servis jer su sve pumpe i elektro motori bili pod vodom, očekujem da ćemo tijekom dana normalizirati opskrbu", kazao je.

Direktor HEP toplinarstva Robert Krklec naveo je da su grijanje već dobili svi oni koji se griju na paru, a riječ je o četiri bolnice (Sv. Duh, Sestre milosrdnice, Institut za tumore i Dječja bolnica u Klaićevoj), nekim školama, vrtićima i industrijskim pogonima te 1100 stanova.

Bandić je još jednom zahvalio Uredu za krizna stanja, djelatnicima Elektrane-toplane, Vodoopskrbe i odvodnje i vatrogascima na dobro obavljenom poslu. Ponovio je da će se o točnim uzrocima kvara, nastaloj šteti i troškovima sanacije moći govoriti tek kada se građanima vrati grijanje - što je i dalje prioritet.

Čelnici HEP toplinarstva napomenuli su kako su njihovi djelatnici na izmaku snaga, no da će učiniti sve da grijanje sutra profunkcionira.


Gradske vijesti - 2009.