clanak False

U Gradu Mladih o investicijama i sigurnosti u osnovnim školama

06.02.2009.

Glavna tema današnjeg sastanka s ravnateljima osnovnih škola grada Zagreba u Gradu Mladih Granešina, bila je realizacija investicijskog održavanja i opremanja u 2008. godini.

Ravnatelji osnovnih škola izrazili su zadovoljstvo realiziranim investicijama u prošloj godini ali i sa novim individualnim pristupom u komunikaciji između Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport i samih ravnatelja škola. Radi se, naravno, o novoj praksi u kojoj ravnatelji osnovnih škola Grada Zagreba jednom tjedno imaju priliku u prostorijama Gradskog ureda izreći svoje, želje, ideje ali i kritike.

Tako je na pitanje člana Gradskog poglavarstva za obrazovanje kulturu i šport Duška Ljuštine, koji je također prisustvovao današnjem sastanku, o procjeni razine suradnje ravnatelja i Gradskog ureda, gromoglasni aplauz rekao više od riječi.

Osim o investicijskom održavanju, na današnjem sastanku bilo je riječi i o sigurnosti mladih u Gradu Zagrebu, o čemu je prikazan i kratki film, te o važnoj ulozi škole u odgoju mladih.

„Škola danas zasigurno ne može supstituirati ulogu obitelji u društvu, ali zajedno s Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i šport mora pružiti maksimum, rekla je pročelnica Ureda Jelena Pavičić Vukičević.

 „U tom smislu očekujem pojačani angažman i svijest o iznimno važnoj ulozi škole u društvu, za što ravnatelji i djelatnici u odgoju i obrazovanju imaju apsolutnu podršku ovog Gradskog ureda.

Upisi u osnovnu školu također su danas bili jedna od ključnih tema. Naime, radi se o vrlo osjetljivom trenutku u kojem, djeca polaskom u osnovnu  školu naglo mijenjaju okolinu, što za njih može biti vrlo stresno.

Takav nagli prelazak može se ublažiti jedino dobrom suradnjom osnovnih škola s dječjim vrtićima kako bi našim najmlađima olakšali prve osnovnoškolske dane.