clanak False

Susret dvaju gradonačelnika

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je, u palači Dverce, finskog kolegu  Eska Lotvonena, gradonačelnika grada Rovaniemi.
21.07.2016.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je, u palači Dverce, finskog kolegu  Eska Lotvonena, gradonačelnika grada Rovaniemi. Prvi čovjek Rovaniemija, glavnog grada provincije Laponije poznatog i kao rodnog grada Djeda Božićnjaka, boravi u dvodnevnom posjetu Zagrebu uoči večerašnje nogometne utakmice između NK Lokomotiva i RoPS Rovaniemi.

U izjavi nakon sastanka, zagrebački gradonačelnik istaknuo je kako se iznimno veseli sportskoj suradnji dvaju gradova, te najavio proširenje suradnje na kulturno-turistički plan. S njime se složio gradonačelnik Lotvonen, koji je objasnio kako je Rovaniemi  centar arktičkog turizma i arktička prijestolnica ne samo Finske već i Europske unije, a među 62.000 stanovnika najpoznatiji je - Djed Božićnjak.

Suradnja dvaju gradova u adventsko vrijeme izvjesna je, obzirom da je Zagreb prošle godine proglašen najboljom adventskom destinacijom u Europi. To Zagreb čini, rekao je gradonačelnik Rovaniemija, iznimno kompetentnim za ovakvu vrstu suradnje te će ove godine, u vrijeme božićnih blagdana, Zagreb posjetiti i pravi Djed Božićnjak!
 

Gradske vijesti - 2016.