clanak False

Susret s gradonačelnikom Samobora

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima primio je gradonačelnika Samobora Antuna Dubravka Filipca, s kojim je razgovarao o suradnji dvaju gradova te posebno o potrebi poboljšavanja prigradskog prijevoza...
17.02.2009.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima primio je jutros gradonačelnika Samobora Antuna Dubravka Filipca, s kojim je razgovarao o suradnji dvaju gradova te posebno o potrebi poboljšavanja prigradskog prijevoza kao zajedničkog interesa.

Kako se čulo, iz Samobora u Zagreb, i obratno, svakodnevno prometuje 7000 automobila, a kvalitetna prigradska željeznica, oživljavanje poznatog Samoborčeka, uvelike bi olakšala komunikaciju žitelja obaju gradova. U tom smislu, Samobor je, izvijestio je gradonačelnik Filipec, upravo dovršio tender za izgradnju autobusno–željezničkog kolodvora u gradskom središtu.

Osim gradonačelnika Zagreba i Samobora, Milana Bandića i Antuna Dubravka Filipca, na sastanku u Poglavarstvu bila je voditeljica Ureda samoborskog gradonačelnika Daniela Kalafatić, te zamjenik gradonačelnika Zagreba Ivo Jelušić, pročelnik Ureda za graditeljstvo i promet Davor Jelavić i član Uprave Holdinga, predsjednik Uprave ZET-a Ivan Tolić.


Gradske vijesti - 2009.