clanak False

Susret s predstavnicima Plinarskog naselja

Što se tiče rješavanja problema stanovanja u Plinarskom naselju, stav Grada nije se promijenio, što znači da se neće provoditi deložacije dok se ne pronađe alternativno rješenje. O tome, kao vlasnik lokacije, može odlučivati samo Grad kojemu deložacije i nasilne promjene nikada nisu bile namjera – rekao je gradonačelnik Milan Bandić na današnjem sastanku s predstavnicima stanovnika Plinarskog naselja i Vijeća romske nacionalne manjine...

24.02.2009.


Što se tiče rješavanja problema stanovanja u Plinarskom naselju, stav Grada nije se promijenio, što znači da se neće provoditi deložacije dok se ne pronađe alternativno rješenje. O tome, kao vlasnik lokacije, može odlučivati samo Grad kojemu deložacije i nasilne promjene nikada nisu bile namjera – rekao je gradonačelnik Milan Bandić na današnjem sastanku s predstavnicima stanovnika Plinarskog naselja i Vijeća romske nacionalne manjine Grada Zagreba koje je predvodio predsjednik Ivan Rumbak. Gradonačelnik je apelirao na sugovornike da ne nasjedaju na provokacije i glasine koje samo zbunjuju ljude i ne doprinose rješenju.

Nakon rasprave u kojoj su sudjelovali svi prisutni, zakazan je novi susret za sedam do deset dana, i to u Plinarskom naselju. Do tada će, dogovoreno je, mjerodavne gradske službe u suradnji s Vijećem romske nacionalne manjine utvrditi stvarno stanje na terenu i organizirati određene aktivnosti, s ciljem poboljšavanja uvjeta življenja. Riječ je, među ostalim, o pregledu instalacija pitke vode, zasipavanju pristupnog puta šljunkom, čišćenju naselja i postavljanju dvaju dodatnih kontejnera za otpad.

Do sljedećeg sastanka, Vijeće romske nacionalne manjine predložit će moguće modele rješavanja stambenog zbrinjavanja žitelja Plinarskog naselja, a u suradnji s gradskim uredima, zavodima i službama izradit će i pregled provedbe mjera iz Nacionalnog programa za Rome i Akcijskog plana desetljeća za uključivanje Roma 2005. – 2015. u Gradu Zagrebu.


Gradske vijesti - 2009.