clanak False

Svečano otvorenje 7. natječaja za nagradu Nikola Tesla

U Tehničkom muzeju gradonačelnik Milan Bandić službeno je otvorio natječaj za dodjelu godišnje nagrade Nikola Tesla – Genij za budućnost.
27.01.2016.
 U Tehničkom muzeju Nikola Tesla zagrebački gradonačelnik Milan Bandić službeno je otvorio natječaj za dodjelu godišnje nagrade Nikola Tesla – Genij za budućnost, u sklopu obilježavanja 160. obljetnice rođenja Nikole Tesle.

Danas, u prigodi Dana Nikole Tesle, svečano otvaramo Natječaj koji je posvećen promociji znanja i ljudi, posebno mladih koji su na tragu Teslina djela i misije. Počašćen što vas mogu pozdraviti kao gradonačelnik Zagreba i kao član zagrebačke i hrvatske udruge Nikola Tesla – genij za budućnost i ponosan što je Zagreb dio trajnog programa promicanja djela i ličnosti Nikole Tesle, rekao je gradonačelnik Bandić.

Natječaj za ovu renomiranu godišnju nagradu otvara se sedmu godinu zaredom u tri kategorije, Kvizu znanja iz fizike i općeg znanja o Nikoli Tesli namijenjenom djeci i mladima te kategorijama kreativni i inovativni proizvod, uporabni predmet ili suvenir inspiriran likom i djelom Nikole Tesle ili replika Teslinog izuma i projekti iz područja proširenog Teslinog djelovanja poput zaštite okoliša i obnovljivih izvora energije.

Gradske vijesti - 2016.