clanak False

Tamara Obrovac Transhistria ensemblea otvara Ljetnu pozornicu Bundek

Od četvrtka 7. srpnja, počinje još jedna kulturna ponuda u sklopu programa Ljeto na Bundeku! Ljetnu pozornicu otvara Tamara Obrovac. 
06.07.2016.
Zagreb je postao broj 1 turistička destinacija Hrvatske, a kako bi svi koji ljeto odluče provesti u metropoli imali nezaboravno iskustvo - Grad Zagreb pobrinuo se za nikad bogatiju kulturnu ponudu. Tako će već od četvrtka 7. srpnja, na svoje doći i obožavatelji  programa Ljeto na Bundeku!

Za dobru zabavu s druge strane Save pobinut će se brojni izvođači od 7. od 13. srpnja.  Publika  će  tako u četvrtak 7. srpnja moći uživati uz zvuke aktualnog albuma Tamare Obrovac Transhistria ensemblea – „Canto Amorosa“ koji trenutno promoviraju na koncertima diljem regije. „Canto Amoroso“ oduševio je i kinesku delegaciju, a sjajne kritike stižu ne samo iz Hrvatske nego iz cijelog svijeta. Album je snimljen u jednom dahu u Artesuono studiju u Udinama u Italiji, a novi glazbeni materijal donosi i novu glazbenu priču, još jedno uzbudljivo i strastveno jazz putovanje Istrom i Mediteranom. Osim na svojoj “domaćoj istarskoj besidi”, na albumu Tamara pjeva i na još nekoliko zanimljivih istarskih dijalekata – istriotskom, istromletačkom i istrorumunjskom.
Posjetitelji Bundeka na najljepšoj će pozornici Novog Zagreba imati priliku slušati i Cubismo, Jazz ansambl HRT-a te Kvatret Maskara koji će svima pružiti nezaboravnu večer fada,  dok će manifestaciju zatvoriti vodeći hrvatski glasnogovornici mariachi glazbe - Mariachi Los Caballeros.
Koncerti na Bundeku dio su niza manifestacija koje se održavaju u sklopu Zagrebačkog kulturnog ljeta ZgKUL – od Novog Zagreba do Gornjeg grada.

LJETNA POZORNICA BUNDEK
  • 7.7.  TAMARA OBROVAC  TRANSHISTRIA ENSEMBLE
  • 8.7.  KVARTET MASKARA - večer fada
  • 9.7.  CUBISMO
  • 10.7. DUO & SUDAR, THE WATCHERS OF THE SKY
  •                      - solist NIKOLA KRBANJEVIĆ, bubnjevi
  • 11.7. CESTA -musical        

                ŠKOLA PJEVANJA HUSAR & TOMČIĆ

  • 12.7. JAZZ ANSAMBL HRT-a & MATE MATIŠIĆ, gitara
                      dirigent ANDREAS MARINELLO
  • 13.7. MARIACHI LOS CABALLEROS

Svi koncerti počinju u 21 sat, ulaz je slobodan.
 

Gradske vijesti - 2016.