clanak False

Veliko gradsko gradilište - Radnička cesta

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je novo veliko gradilište – Radničku cestu, gdje je kod križanja s Žitnjačkom ulicom započela treća etapa radova na rekonstrukciji.
22.07.2016.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je novo veliko gradilište – Radničku cestu, gdje su kod križanja s Žitnjačkom ulicom započeli radovi na izgradnji dvaju nadvožnjaka za cestovni promet preko željezničke pruge te nadvožnjaka za budući tramvajski, odnosno lakošinski promet do Velike Gorice. Navedeni radovi treća su etapa radova na rekonstrukciji Radničke ceste.

Ovdje će se raditi sljedećih 10 mjeseci, rekao je gradonačelnik Bandić te najavio da će se po završetku radova otvoriti puni profil Radničke. Objasnivši kako radovi nisu mogli početi dok sva dokumentacija nije bila spremna, gradonačelnik se zahvalio građanima na strpljenju i razumijevanju. Također je dodao da će se paralelno s ovim radovima napraviti i projektna dokumentacija za podvožnjak Žitnjak – Petruševac. Tom denivelacijom bit će gotova i četvrta faza radova, odnosno završena Radnička cesta.

Pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Dinko Bilić istaknuo je da će se promet odvijati cijelo vrijeme radova, samo u eventualno malo sporijem tempu – ovisno o konkretnim radovima.

Kako se čulo, treća etapa radova na Radničkoj cesti obuhvaća izgradnju prometnice, nadvožnjaka, kanalizacije, javne rasvjete, zaštitu i izmještanje HŽ instalacija, rekonstrukciju kontaktne mreže HŽ-a, izgradnju DTK instalacija, vodovodne instalacije i krajobrazno uređenje.
 

Gradske vijesti - 2016.