clanak False

Za godinu dana nova osnovna škola u Hrvatskom Leskovcu

26.10.2017.
U društvu suradnika, predstavnika lokalne samouprave te mnogobrojnih građana, gradonačelnik Milan Bandić položio je jutros kamen temeljac za gradnju Osnovne škole Hrvatski Leskovac koja će moći primiti 320 učenika u 16 razrednih odjeljenja.

Izrazivši zadovoljstvo zbog gradnje moderne škole koja će rasteretiti škole u obližnjim naseljima, naročito one u Brezovici, gradonačelnik je istaknuo da će se objekt prostirati na 5.000 m2 na čestici od 12.000 m2, da će imati dvokatnu sportsku dvoranu, 14 učionica s popratnim sadržajem. Dodao je da investicija iznosi oko 40 milijuna kuna dok je rok za završetak radova 12 mjeseci.

Predsjednik VMO Hrvatski Leskovac Miljenko Todorović je objasnio da je gradnja osnovne škole ključan projekt za razvoj Hrvatskoga Leskovca te da će njegovom realizacijom naselje postati više urbano, što je i glavni cilj projekata na kojima radi tamošnja lokalna samouprava.

Imamo učenika iz Hrvatskog Leskovca koji pohađaju osnovne škole i u Lučkom i u Brezovici, što nije praktično niti ekonomski isplativo za naše sugrađane te stvara dodatni teret tim školama. Za godinu dana će učenici ovog naselja imati svoju školu i sportski centar, što naše sugrađane čini jako sretnima i ponosnima. Nakon škole ćemo obnoviti i ceste i prateću infrastrukturu jer moderna obrazovna ustanova iziskuje modernizaciju cijelog područja kako bi bili pristupačna učenicima i njihovim roditeljima, najavio je predsjednik Todorović.  

Gradske vijesti - 2017.