clanak False

Zagreb nastavlja pomagati Gunji

Gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima je posjetio Gunju gdje je podijelio 18 000 jednodnevnih tovnih pilića predstavnicima 720 tamošnjih obitelji.
06.04.2016.


Gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima je posjetio Gunju gdje je podijelio 18 000 jednodnevnih tovnih pilića predstavnicima 720 tamošnjih obitelji. Također su podijeljena pakiranja hrane za piliće dostatna za prvih mjesec dana.

Kao što nikada ne smijemo zaboraviti Vukovar koji je dao sve za Hrvatsku u ratu, tako ne smijemo zaboraviti ni Gunju koja je stradala od poplave, rekao je gradonačelnik Bandić koji je stanovnicima Gunje osobno podijelio piliće u Peradarniku obitelji Lučić.

Načelnik Općine Hrvoje Lucić izrazio je zadovoljstvo i naglasio važnost ove donacije. Grad Zagreb nam je poklonio 18 tisuća pilića. Zahvaljujem se svim građanima Zagreba i gradonačelniku Bandiću. Mi smo kao općina dali 2 tisuće nesilica tako da je danas oko 20 tisuća pilića podjeljeno. Gunja nije zaboravljena, pogotovo ne od Grada Zagreba. Stalno nam dolaze donacije i moji mještani i ja smo jako zahvalni na tome, rekao je načelnik Lucić.

Podsjetimo, Zagreb je nakon poplave odmah reagirao i angažirao se oko prikupljanja pomoći za nastradale ljude. U više navrata poslana je pomoć u obliku kućanskih aparata, materijala za obnovu unutrašnjosti kuća i aparata za isušivanje u mjesta županjske Posavine, a, među ostalim, osigurao je i besplatne udžbenike za učenike i učenice tamošnjih osnovnih i srednjih škola.

 

Gradske vijesti - 2016.