clanak False

Započela obnova najstarijih izložbenih staklenika u Botaničkom vrtu

U prisutnosti gradonačelnika Milana Bandića i rektora Sveučiliša Damira Borasa započeli su radovi na obnovi izložbenih staklenika u Botaničkom vrtu.
21.01.2016.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić u društvu s rektorom Sveučilišta u Zagrebu Damirom Borasom i ravnateljicom Botaničkog vrta Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Biserkom Juretić prisustovao je početku radova na obnovi izložbenih staklenika u zagrebačkom Botaničkom vrtu. Riječ je o jedinim do danas očuvanim staklenicima toga tipa u Hrvatskoj.

Zagreb ima samo jedan botanički vrt, rekao je gradonačelnik, nastavivši kako je upravo zbog toga, nakon obnove istočne ograde, glavnog ulaza Vrta i postavljanje pasarele, sada na redu rekonstrukcija 125 godina starog izložbenog staklenika u najstarijem sveučilišnom botaničkom vrtu u Hrvatskoj. Gradonačelnik je dodao kako je za prošlogodišnji porast dolazaka domaćih i stranih gostiju zaslužna i uređenost Botaničkog vrta kao jedne od tri najposjećenije lokacije u Zagrebu.

Dekan Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Zoran Curić izrazio je veliko zadovoljstvo što će upravo u povodu obilježavanja 125 godina neprekidnog rada i djelovanja botaničkog vrta PMF-a, započeti radovi na očuvanju ove gradske baštine. Zahvalivši gradonačelniku na podršci, voditeljica botaničkog vrta Biserka Juretić istaknula je kako je ovo najljepši poklon za Vrt i sve one koji svojim radom svakodnevno doprinose uređenju prekrasne Zelene potkove.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras podsjetio je kako današnji radovi na staklenicima, kao i svi ostali projekti Sveučilišta ne bi bili mogući bez pouzdane, neprekidne i bezuvjetne podrške Grada i gradonačelnika Bandića. Svi uspjesi zagrebačkog sveučilišta rezultat su svakodnevne suradnje koju imamo s Gradom Zagrebom, nastavio je rektor zaključivši kako mu je iznimno drago što je uz potporu zagrebačkog gradonačelnika Zagreb postao obrazovna, kulturno-povijesna i turistička metropola. Gradske vijesti - 2016.