clanak False

Čarobni Broadway i Komedija za najbolji završetak festivala Zagreb Classic

08.07.2019.
Zagrebačko gradsko kazalište Komedija, sada već gotovo tradicionalno, zatvara festival na Trgu kralja Tomislava. Ovoga utorka 9.7. u 21:00 sati, u čast rođendana Nikole Tesle, ansambl Komedije priprema program koji se ne propušta - Čarobni Broadway!
 
Očekuju nas najpoznatiji glazbeni brojevi iz slavnih broadwayskih musicala - The Little Mermaid, West Side Story, Beauty & the Beast, Monty Phyton's SPAMALOT, Cabaret, Les Miserables, Jesus Christ Superstar, Hair, Cats i dr., a na otvorenu pozornicu festivala Zagreb Classic stižu dobro poznati prvaci Kazališta Komedija: Mila Elegović, Renata Sabljak, Vanda Winter, Vlatka Burić Dujmović, Đani Stipaničev, Ervin Baučić i Dražen Bratulić.
 
Orkestrom Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija ravnat će maestro Krešimir Batinić, a ulaz na program je kao i u slučaju svih ostalih programa festivala Zagreb Classic - slobodan.
  
Koncert Čarobni Broadway prvi je put održan lani u Komediji, u organizaciji Komedije i Američkog veleposlanstva u Zagrebu, kad je posebni gost bio broadwayski glumac i pjevač Bradley Dean. Komedijini vrhunski solisti Renata Sabljak, Vanda Winter, Vlatka Burić Dujmović, Mila Elegović, Đani Stipaničev, Ervin Baučić i Dražen Bratulić te orkestar kazališta Komedija pod ravnanjem maestra Krešimira Batinića oduševili su biranu publiku koja je kraj koncerta dočekala na nogama, aplaudirajući uz ovacije nekoliko minuta, a isto se ponovilo i dan kasnije na gostovanju u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku. U maestralnoj glazbenoj večeri mogle su se čuti vrhunske interpretacije i izvedbe iz brojnih svjetskih musicala. Nakon takvog uspjeha, bilo je šteta da sve ostane na samo ta dva koncerta, te je tako Čarobni Broadway očarao i publiku u Slavonskom Brodu, Karlovcu, Opatiji, Varaždinu, Bjelovaru..., svugdje s istim oduševljenjem publike. Kazalište Komedija sa zadovoljstvom će ovaj koncert izvesti na zagrebačkom Tomislavovom trgu i svim Zagrepčanima i njegovim gostima podariti ovaj vrhunski glazbeni doživljaj.
 

Aktualno