clanak False

Gradonačelnik Tomašević i brojni sugrađani akcijom čišćenja gradskih četvrti obilježili Dan planeta Zemlje i 100 godina Čistoće

22.04.2023.
U povodu Dana planeta Zemlje i 100 godina Čistoće, gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević pridružio se stotinama sugrađana u akciji čišćenja gradskih četvrti za ljepši i čišći Zagreb.

Pokraj Osnovne škole Vugrovec priključio se akciji sadnje oko 200 voćki te je sudjelovao u čišćenju obala potoka Bielek u Planini Donjoj i potoka Vrapčak na Stenjevcu. 

Grad čine ljudi. Samo zajedno možemo Zagreb učiniti još zelenijim i čišćim. Velika većina građana to radi i ovom prilikom im želim zahvaliti na tome, kao i vrijednim radnicima Čistoće, Zrinjevca i drugih gradskih poduzeća, udrugama, sportskim klubovima, gradskim četvrtima, mjesnim odborima i svima koji brinu o čistoći našeg grada.“, naglasio je gradonačelnik Tomašević te čestitao radnicima Čistoće njihov 100. rođendan.

Osim navedenih lokacija, akcije čišćenja odvijale su se i u Cimermanovoj ulici nasuprot Zagrebačkom velesajmu (Novi Zagreb – Zapad), u Jurkovićevoj ulici 15-17 (Gornji grad – Medveščak), na istočnoj strani Podsusedskog mosta (Podsused – Vrapče), kraj Osnovne škole Granešina (Gornja Dubrava), a cvijeće se sadilo u Ilici 245 (Črnomerec) i Nehajskoj 16-22 (Trešnjevka – Sjever).

Gradonačelnik Tomašević pozvao je sugrađane da se i sutra pridruže akcijama čišćenja gradskih četvrti prema sljedećem rasporedu:
Lokacija Detalji Vrijeme
Peščenica – Žitnjak Nasuprot Čavićeve ulice 9 10-13 sati
Novi Zagreb – istok Zapadna strana Mosta mladosti 10-13 sati
Trešnjevka – jug  Nasip iza Sportskog parka Mladost 10-13 sati
Donji grad  Mjesni odbor, Preradovićeva 29, edukacija 10-13 sati
Podsljeme Taložnica potoka iznad okretišta Mihaljevac 10-13 sati
Maksimir  Parkiralište DZ Kozjak, Rebar 33 13-16 sati
Donja Dubrava  Križanje Resničkog puta i Ulice II. Čulinec 14-17 sati

Gradske vijesti - 2023.