clanak False

Maker Faire Zagreb u Tehničkom muzeju Nikola Tesla

09.10.2019.
Tehnički muzej Nikola Tesla od 12. do 13. listopada ugostiti će Maker Faire, najveće i jedinstveno događanje koje se u svijetu održava od 2006. godine. Maker Faire je obiteljski festival izuma, kreativnosti, snalažljivosti i poduzetništva, a sve pod pokroviteljstvom Maker pokreta.

Ova manifestacija  okuplja zaljubljenike u tehnologiju svih godišta, među kojima su nastavnici, majstori, hobisti, umjetnici, studenti i komercijalni izlagači. To je skup fascinantnih znatiželjnika koji uživaju u učenju i nesebičnom dijeljenju znanja. Svi ti „makersi“ dolaze na ova događanja pokazati svoje radove i podijeliti svoje znanje sa publikom i istomišljenicima. Maker Faire primarno je orijentiran na tehnologije budućnosti, ali tu se mogu vidjeti inovacije i eksperimentiranja u cijelom spektru znanosti, inženjerstva, umjetnosti, performansa i zanatstva. 

Hrvatska udruga FabLab, već nekoliko godina aktivno sudjeluje u Maker Faire događanjima širom EU, od Barcelone i Rima, do Beča, Trsta, Ljubljane i sva ta iskustva željeli su dovesti i u Zagreb.

Maker Faire Zagreb je otvoreno događanje za širu javnost i usmjereno na čitavu regiju. Uz izlagače iz Slovenije, Austrije, Italije i Srbije, te najavljeni organizirani dolazak iz Bosne i Hercegovine, bit će prisutni i izlagači iz cijele Hrvatske, od Osijeka do Dubrovnika. Posjetitelje očekuje oko 70 projekata koje će predstaviti više od 200 makera. Biti će prisutni projekti mladih predstavnika poput Alberta Gajšaka ili grupe mladih inovatora i igre Mundus.

Prvi Maker Faire Zagreb će okupiti najširi krug predstavnika makers kulture, ne samo one koji se bave suvremenim digitalnim tehnologijama, već i one koji svojim tradicionalnim vještinama mogu biti inspirativni za nove lude projekte. Pored projekata i atrakcija, održati će se veći broj radionica namijenjenih djeci i mladima, od radionica lemljenja, do izrade osobnih odjevnih elektroničkih predmeta.

Ulaz na događanje je besplatan.Manifestacije se održava od 10 do 17 sati.

Više informacija na poveznici ovdje.

Aktualno