clanak False

Pomoćnici u nastavi / stručni komunikacijski posrednici kao potpora inkluzivnom obrazovanju, faza II

06.09.2016.


Grad Zagreb je već treću godinu zaredom nositelj EU projekta usmjerenog povećanju socijalne uključenosti i inkluzije učenika s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama Grada Zagreba.
 
Projekt pod nazivom „Pomoćnici u nastavi / stručni komunikacijski posrednici kao potpora inkluzivnom obrazovanju, faza II“ provodit će se tijekom školske godine 2016./2017. u 32 škole Grada Zagreba. U projekt je uključeno 200 djece i 150 pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika.
 
Ukupna vrijednost projekta je 7.057.906,90 kuna, od čega je 5.000.000,00 kuna osigurano iz Europskog socijalnog fonda.
 
Bespovratna sredstva su rezultat rada na pripremi projekta projektnog tima sastavljenog od službenika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport i Ureda za programe i projekte Europske unije. Projekt je bio prijavljen na javni poziv „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza II“.
 
U cilju što kvalitetnijeg uključivanja pomoćnika i stručnih komunikacijskih posrednika u rad s djecom, u okviru edukacije će se pripremiti priručnici o radu sa svim nastavnim materijalima.
 
Za učenike uključene u projekt osmišljene su razne nove aktivnosti, poput izrade plakata koji će kroz odabir biti uključeni na roll-up banner projekta i sudjelovanja u pripremi za scenski nastup na Festivalu jednakih mogućnosti.
 
Na kraju projekta provest će se objedinjene aktivnosti prezentacije dječjih radova i okruglog stola evaluacije projekta.
 
 

Vijesti i aktualnosti