clanak False

Potpisan Sporazum o suradnji i donaciji između Grada Zagreba, Zagrebačkog holdinga, Zagrebačkog velesajma i UNICEF-a s ciljem promicanja i zaštite dječjih prava

24.03.2023.
Danas je u zgradi Gradske uprave potpisan sporazum o suradnji i donaciji između Grada Zagreba, Zagrebačkog holdinga, Zagrebačkog velesajma i Ureda UNICEF-a za Hrvatsku s ciljem promicanja i zaštite dječjih prava u 2023. godini.

Sporazum su potpisali Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba, Ivan Novaković , predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga, Renata Suša, direktorica Društva Zagrebački velesajam te Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

Zahvalivši predstavnicima UNICEF-a na odličnoj suradnji, gradonačelnik Tomislav Tomašević je istaknuo da je ovaj sporazum rezultat vrlo dobrih odnosa na zajedničkim projektima i ciljevima. „UNICEF i Grad Zagreb dijele isti stav o pravima djece, posebice kad je riječ o najranjivijim skupinama djece poput onih koji žive u siromaštvu ili onih koji su svjedoci ili žrtve nasilja. Podržavamo aktivnosti UNICEF-a koje za cilj imaju poboljšati živote djece u Zagrebu i u Hrvatskoj“, rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik Tomašević je istaknuo da Zagrebački holding sudjeluje u prikupljanju donacija za rad UNICEF-a na način da, u isporučenim računima, poslovni korisnici dobiju i materijale u kojima ih se poziva da doniraju dio prihoda za aktivnosti koji promiču prava djece. Također je napomenuo da će Zagrebački velesajam na brojnim sajmišnim i drugim aktivnostima ustupiti prostor djelatnicima UNICEF-a za prezentaciju svojih aktivnosti kako bi mogli doprijeti do što više potencijalnih donatora.

„UNICEF s Gradom Zagrebom njeguje dugogodišnju uspješnu suradnju kojom zajedničkim snagama radimo za dobrobit sve djece, a osobito najranjivije djece koja nemaju pristup kvalitetnim zdravstvenim, socijalnim ili odgojno-obrazovnim uslugama. Radujemo se dodatnom jačanju ove suradnje kojom ćemo nastaviti predano raditi na unapređenju kvalitete života djevojčica i dječaka u Zagrebu i diljem zemlje“, izjavila je Regina M. Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku prilikom potpisivanja sporazuma.

Grad Zagreb, na čelu s gradonačelnikom, prepoznaje važnost projekata za najmlađe sugrađane pa je tako dosad na broje načine pružio podršku UNICEF-u. Grad je pokrovitelj humanitarne utrke „Mliječna staza“, Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom blisko surađuje s UNICEF-ovim Programskim odjelom na nizu projekata od važnosti za djecu i mlade, a Zagrebački holding, tvrtka u vlasništvu Grada, podupire UNICEF-ove programske aktivnosti slanjem zajedničkog apela korisnicima svojih usluga te sponzorskom podrškom utrke „Mliječna staza“.


Osim što će Zagrebački holding slanjem pisma UNICEF-a uz jedinstveni račun potaknuti poslovne korisnike da donacijama podrže aktivnosti UNICEF-a, suradnja podrazumijeva i podršku Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo za izlaganje UNICEF-a na manifestacijama Zagrebačkog velesajma te podršku Zagrebačkog velesajma kroz časopis #ZAGREB.

Gradski ured za obrazovanje, sport i mlade podržat će provedbu UNICEF-ova edukativno-humanitarnog programa kojem je cilj stvaranje ozračja tolerancije i solidarnosti u zagrebačkim školama i dječjim vrtićima putem poziva na uključenje u program dječjim vrtićima i školama kojima je osnivač Grad Zagreb.

Uz to, Zagrebački holding poslat će pismo preporuke gradskim tvrtkama i ustanovama kojima je osnivač Grad Zagreb te podružnicama Zagrebačkog holdinga za suradnju s UNICEF-om, te će Grad Zagreb i Zagrebački holding pomoći u realizaciji UNICEF-ovih humanitarnih aktivnosti kao što su humanitarna utrka „Mliječna staza“ i program redovnih mjesečnih donacija „Čuvari djetinjstva“.

Gradske vijesti - 2023.