clanak False

Predstavljena nova sezona ciklusa Lisinski subotom i program na otvorenom

17.05.2021.
Čak više od trideset fantastičnih programa predstavljeno je u ponedjeljak u predvorju Lisinskog: uzbudljiv program Lisinski Atrium na otvorenome te nova spektakularna sezona najatraktivnijeg ciklusa klasične glazbe – Lisinski subotom.

Nikad bogatiji i raznovrsniji program kojim Lisinski prkosi svim nedaćama uzrokovano potresima i pandemijom, na konferenciji za medije predstavili su ravnatelj Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog Dražen Siriščević te umjetnici koji će ovoga ljeta nastupiti na otvorenoj pozornici Lisinski Atriuma: prva dama hrvatske jazz-scene Zdenka Kovačiček, komičar Željko Pervan te glumac i redatelj Vladimir Posavec-Tušek. 
Zdenka Kovačiček s veseljem je najavila svoj nastup 29. svibnja uz pratnju Greenhouse Blues Banda na kojem će napokon izvesti uživo pjesme s hvaljenog i vrlo slušanog novog albuma Konstatacija jedne mačke. 

Izvođenju na otvorenom raduje se i Vladimir Posavec-Tušek, koji je najavio za 1. lipnja premijeru predstave Tesla – prilagođavanje anđela u kojoj uz njega igra Momčilo Otašević. Na konferenciji su bili i mnogi drugi izvođači čije ćemo koncerte, showove i predstave imati prilike gledati na otvorenoj pozornici tijekom lipnja i srpnja: Ibrica Jusić, Damir Kedžo, Matej Meštrović, glumice Ecija Ojdanić i Mila Elegović, članovi ansambla Lado, Maja Posavec, Robert Mareković… 
Originalan i raznolik program Lisinski Atriuma održava se od 21. svibnja pa sve do listopada, a krajem rujna započinje nova sezona ciklusa Lisinski subotom. Intrigantnu sezonu nazvanu Stvaranje svijeta? po oratoriju Josepha Haydna 25. rujna spomenutim monumentalnim remek-djelom otvorit će Simfonijski orkestar i Zbor Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija.

Sezona 2021./2022. ciklusa Lisinski subotom donosi 12 veličanstvenih doživljaja u kojima nas očekuju fantastični recitali, komorne izvedbe i grandiozna uprizorenja.Jedno takvo priprema Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s drugim fakultetima i akademijama u Zagrebu – u sklopu 100. godišnjice proslave osnutka zagrebačke Muzičke akademije bit će izvedena opera-basna Životinjska farma u režiji Krešimira Dolenčića, blistavo ostvarenje Igora Kuljerića koje se od praizvedbe 2003. godine u Lisinskom nije izvodilo na pozornicama.

Spektakularnu suradnju ostvarit će i Simfonijski orkestar i Zbor Opere HNK-a Ivana pl. Zajca iz Rijeke sa Simfonijskim orkestrom i Zborom HRT-a u izvedbi Druge simfonije Gustava Mahlera. 

Ovu sezonu uveličat će nastupi enfant terriblea orguljaške umjetnosti Camerona Carpentera, slavne korejske sopranistice Sumi Jo, briljantnog violinista Carlosa Damasa i hvaljene pijanistice Anike Vavić te fantastičnog Orkestra mladih Gustav Mahler pod ravnanjem jednog od najvećih dirigenata današnjice, Myung-Whun Chunga.  

U Lisinski nam konačno stižu pijanistička diva Dubravka Tomšič Srebotnjak u pratnji Slovenske filharmonije i svjetska atrakcija - Zbor Ruske patrijaršije iz Moskve, a ponovno ćemo uživati u jedinstvenom pijanizmu Ive Pogorelića uz djela Chopina. Nezaboravnu izvedbu upriličit će i velika hollywoodska zvijezda u maestralnom projektu Pakao Johna Malkovicha, nastalom u povodu 700. obljetnice smrti Dantea Alighierija. 

Aktualno