clanak False

Premijera mjuzikla “Mama ja sam pozelenio“ u Žar ptici

04.05.2021.
Premijera mjuzikla  “Mama ja sam pozelenio“ bit će u Gradskom kazalištu Žar ptica u četvrtak, 6. svibnja u 19:00 i u petak, 7. svibnja u 18:00 sati. Mjuzikl govori o zdravom načinu života djece, a realizira se u suradnji s nacionalnim projektom Živjeti zdravo.

Gradsko kazalište Žar ptica nakon predstave o vršnjačkom nasilju nastavlja progovarati o društveno angažiranim temama vezanim  za  probleme odrastanja djece. Među njima je svakako i problem nedovoljne tjelesne aktivnosti školske djece te posljedično i prekomjerne tjelesne mase i debljine. Na ovu temu redateljica Marijana Matoković okupila je pisca libreta Igora Weidlicha, autora glazbe Bojana Jambrošića, koreografkinju Tihanu Strmečki te scenografkinju i kostimografkinju Irenu Kraljić, kako bi u mjuziklu Mama, ja sam pozelenio! na zabavan "otkačen" način i kroz simpa ljubavnu priču, govorili o mijenjanju loših životnih i prehrambenih navika.

U trećoj po redu suradnji sa Žar pticom, Bojan Jambrošić je u naslovnoj ulozi dječaka Bokija, dok njegove prijatelje Roberta i Zorana igraju Petar Atanasoski i Bogdan Ilić. "Omiljeni sport" trojice prijatelja je bježanje s nastave tjelesnog odgoja i od stroge profesorice Vesne Ravenšćak kako bi odjurili do primamljive obližnje pekarnice u kojoj se natrpavaju nezdravom brzom hranom. Kako bi se približio Sanji koja se zdravo hrani i redovito vježba, igra ju Dunja Fajdić - Bojan se okreće zdravom životu. Ali, ne ide sve tako jednostavno. Kako nema kondicije - od vježbanja mu postaje "loše" da će zatrebati i pomoć jedne neobične doktorice. Zbunjeni Boki ni sam ne zna kako promijeniti životnu rutinu koju ima sa svojim prijateljima i roditeljima, a istovremeno približiti se Sanji i „osvojiti“ njeno srce...

Mjuzikl je namijenjen djeci mlađe školske dobi.

Aktualno