clanak False

Svjetski tjedan dojenja 2022.

29.07.2022.
Svjetski tjedan dojenja obilježava se diljem svijeta svake godine od 1. do 7. kolovoza.

Cilj Svjetskog tjedna dojenja je promoviranje dojenja u svrhu poboljšanja zdravlja djece i žena. S obzirom na temeljne spoznaje o dječjem zdravlju i prehrani kao i s obzirom na informacije o prednostima dojenja, a iz kojih proizlazi da je dojenje pravo djeteta i njegove majke, zajednica je dužna osigurati najbolje moguće uvjete za ostvarivanje tog prava.

Grad Zagreb brojnim aktivnostima neprekidno radi na promicanju dojenja, a s ciljem očuvanja i unapređenja zdravlja djece. Upravo je navedeno od velike javnozdravstvene vrijednosti i za prevenciju kroničnih nezaraznih bolesti kao i za promicanje i očuvanje mentalnog zdravlja od najranije dobi, uključujući dobrobiti za majku i širu obiteljsku zajednicu.

Domovi zdravlja kojima je osnivač Grad Zagreb pripremili su mnogobrojne aktivnosti, edukativne radionice i predavanja za majke i obitelji, na temu podrške i promocije dojenja. Na mrežnoj stranici Grada Zagreba objavljene su aktivnosti kojima će zagrebačka savjetovališta za dojenje/ baby handling / poticanje rasta i razvoja zdravog djeteta obilježiti ovogodišnji Svjetski tjedan dojenja https://www.zagreb.hr/svjetski-tjedan-dojenja-2022/180363

Navedene aktivnosti obilježavanja Svjetskog tjedna dojenja u skladu su s gradskim programom promicanja i unapređenja dojenja, s obzirom na to da je sukladno Programu promicanja i unapređenja dojenja u zajednici za razdoblje 2022. – 2024. usvojeno kako je potrebno kontinuirano vršiti aktivnosti koje za cilj imaju promicanje dojenja.

Gradske vijesti - 2022.