clanak False

Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec sudjelovala u biciklističkoj povorci Grand Depart Zagreb

01.07.2022.
Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Danijela Dolenec, zajedno s predstavnicima Diplomatskog zbora u Republici Hrvatskoj, Europske komisije i Ministarstva turizma i sporta te biciklističkih udruga, sudjelovala je u biciklističkoj povorci Grand Depart Zagreb, održanoj u organizaciji Veleposlanstva Kraljevine Danske i Veleposlanstva Francuske Republike. Sudionici povorke uputili su se od Parka Zrinjevac do Tehničkog muzeja Nikola Tesla, čime je obilježen početak ovogodišnjeg Tour de France-a koji ove godine kreće iz Danske.

Zamjenica gradonačelnika Dolenec izrazila je zadovoljstvo što je imala priliku sudjelovati u ovoj hvalevrijednoj inicijativi, naglasivši kako je ova Gradska uprava pobornik biciklizma. „Naš cilj je unaprjeđenje postojeće i ulaganje u novu biciklističku infrastrukturu“, kazala je Dolenec.

Tour de France je etapna cestovna biciklistička utrka koja se održava od 1903. godine. Utrka se tradicionalno vozi u srpnju kroz tri tjedna, te je dugačka oko 3500 kilometara, a sastoji se od 21 etape uključujući dva slobodna dana. U novije vrijeme po jedna ili dvije etape, voze se i u drugim državama.

Gradske vijesti - 2022.