clanak False

Zamjenik gradonačelnika Korlaet primio je sudionike i organizatore XI. Ultramaratona Vukovar - Srebrenica

05.07.2022.
Sudionike i organizatore tradicionalnog Ultramaratona Vukovar – Srebrenica primio je danas u Gradskoj upravi zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet.

Zamjenik gradonačelnika Korlaet istaknuo je kako Grad Zagreb podupire rad Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba i njihove projekte, a jedan od najznačajnijih svakako je Ultramaraton Vukovar – Srebrenica koji se ove godine održava 11. put. „Ovo je utrka humanitarnog karaktera koja iziskuje nadljudske napore, a trči se u dužini od 227 kilometara i odvija se kroz pet dana, odnosno pet etapa. Emocionalno je vrlo zahtjevno doći na sam kraj, u Srebrenicu, u kojoj se dogodio pokolj i upravo tamo odati počast svim žrtvama. Ne ponovilo se“, rekao je zamjenik Korlaet.

Ultramaratonac Boban Pantović iz Beograda izrazio je zadovoljstvo što po drugi puta sudjeluje na Ultramaratonu istaknuvši kako je njegov moto trčanja „Da rata nikad nigdje ne bude“.

Ultramaraton Vukovar – Srebrenica se održava od 2012. u terminu od 6. do 10. srpnja, u spomen na žrtve genocida u „UN-ovoj zaštićenoj zoni“ Srebrenice, žrtve Vukovara i sve nevino stradale tijekom rata od 1990. do 1995. u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u cilju podizanja svijesti o važnosti sjećanja i konačnog rješavanja pitanja nestalih osoba.

Gradske vijesti - 2022.