clanak False

Zamjenik Korlaet primio državne prvake natjecanja školskih sportskih društava RH

04.07.2022.
Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet primio je danas u zgradi Gradske uprave sportaše koji su sudjelovali na natjecanju državnih prvaka školskih sportskih društava Republike Hrvatske.
 
Čestitajući svim natjecateljima školskih sportskih društava na području grada Zagreba i Školskom sportskom savezu Grada Zagreba kao organizatoru, zamjenik Korlaet je posebno istaknuo važnost ovakvih natjecanja jer promiču zdrav način života, spajaju ljude i stvaraju prijateljstva.
 
„Školski sport jako je važan, u njega treba ulagati, jer je sportski teren bitan i za zdravlje i za socijalizaciju“, rekao je zamjenik gradonačelnika Korlaet. „Imajući to na umu, gradimo niz novih škola i školskih dvorana da bi naša djeca imala što bolje uvjete i za učenje i za sportske aktivnosti.“
 
„Ovu školsku godinu smo se vratili u normalnije funkcioniranje što se školskih sportskih natjecanja tiče te su u svim sportskim granama bila organizirana Državna prvenstva“, napomenuo je Glavni tajnik Saveza Hrvoje Lekić.
 
Školski sportski savez Grada Zagreba organizira natjecanja školskih sportskih društava na području grada Zagreba, a u njega je učlanjeno 213 školskih sportskih društava koja djeluju unutar osnovnih i srednjih škola. U preko 20 sportskih grana podijeljenih po kategorijama bilo je preko 15.000 ekipnih nastupa u prošloj školskoj godini. Sveukupno u natjecanjima je nastupilo 1075 ekipa koje su imale 1833 ekipna nastupa.
 

Gradske vijesti - 2022.