clanak False

11. Festival jednakih mogućnosti

22.05.2012.Danas je započela trodnevna međunarodna manifestacija urbane kulture na Trgu Bana Josipa Jelačića pod nazivom Festival jednakih mogućnosti, koji se održava 11 godinu zaredom
. Riječ je o uličnom festivalu na kojemu mnogi umjetnici, sa ili bez invaliditeta, nastupaju u glazbenim, scenskim i likovnim programima, s ciljem razvijanja društvene svijesti o potrebama osoba s invaliditetom, s posebnim naglaskom na njihove stvaralačke sposobnosti. Festival je u ime gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića otvorila njegova zamjenica Jelena Pavičić Vukičević.

Ovoga velikog događaja ne bi bilo bez Društva tjelesnih invalida Zagreb na čelu s g. Milanom Ožegovićem i divnih volontera, kojih je 150 na ovom trodnevnom događaju- rekla je zamjenica gradonačelnika, koja je na kraju obraćanja zaželjela mnogo uspjeha hrvatskim sportašima na nadolazećim Paraolimpijskim igrama u Londonu.

Prije samoga otvorenja prisutnima se obratio se predsjednik Društva tjelesnih invalida Zagreb Milan Ožegović: Drago mi je da će na ovoj manifestaciji osobe s invaliditetom pokazati svoje kreativne sposobnosti, s nadom da će se festival nastaviti održavati svake godine.

Prisutnima se obratio i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Davor Bernardić koji je naglasio važnost na odgovornosti stvaranja društva jednakih šansi, kao i najveći izazov – zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Ovogodišnji ulični festival će se održavati od 22. do 24. svibnja na Jelačićevom trgu u Zagrebu. Nastupit će preko 900 izvođača iz zemlje i inozemstva, od kojih oko 600 osoba s invaliditetom. Valja napomenuti da uz volontere, koji dolaze s petnaestak zagrebačkih fakulteta, u organizaciji festivala pomaže i dvadeset stručnjaka.
Na otvorenju su bile prisutne: pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna i pomoćnica pročelnika za obrazovanje kulturu i šport Božica Šimleša.


Gradske vijesti - 2012.