clanak False

Dodjela Stipendija za učenike i studente slabijeg socijaslnog statusa

Gradonačelnik Milan Bandić uručio je 56 ugovora o Stipendiji Grada Zagreba učenicima i studentima slabijeg socijalnog statusa.
14.05.2015.
U društvu zamjenice Vesne Kusin i pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnje Fortune, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je u palači Dverce uručio 56 ugovora o Stipendiji Grada Zagreba učenicima i studentima slabijeg socijalnog statusa za školsku/akademsku godinu 2014./2015.

Prije osam godina podijelili smo prve stipendije učenicima i studentima iz obitelji slabijeg imovinskog statusa te na taj način demonstriramo naš kontinuitet politike socijalno  tržišno odgovornog gospodarstva u Gradu Zagrebu,  istaknuo je gradonačelnik Bandić. Mjesečni iznos od 1300 kn za učenike i 1900 kn za studente nisu veliki novci, ali oni koji nemaju svaka kuna im puno znači.  U ovo teško recesijsko vrijeme nismo odustali ni od jedne socijalne mjere i nećemo ni odustati,  naročito kad je u pitanju ulaganje u obrazovanje.

U ime svih stipendista studentica Ivana Miloš zahvalila je gradonačelniku na pruženoj potpori u njihovom daljnjem obrazovanju koje će im omogućiti i sam ulazak na tržište rada. Istaknula je kako je znanje moć koje im nitko ne može oduzeti, te se nada će opravdati ukazano povjerenje.

Podsjetimo, Stipendija se dodjeljuje na temelju Odluke o Stipendiji Grada Zagreba za učenike i studente slabijeg socijalnog statusa koju je donijela Gradska skupština Grada Zagreba.
 

Gradske vijesti - 2015.