clanak False

„Postignuća projekta CIVITAS ELAN Zagreb“ i uručenje nagrada pobjednicima foto natječaja „Kretanje mojim gradom“

18.09.2012.

 

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima, otvorio je izložbu Postignuća projekta CIVITAS ELAN Zagreb, koja se održava u sklopu Europskog tjedna mobilnosti.

 

I danas se dobro sjećam entuzijazma prilikom potpisivanja sporazuma pet gradova partnera, u Ljubljani 2008., kojim je obilježen početak projekta CIVITAS ELAN. Vjerujem da su kao i Zagreb, i Brno, Gent, Ljubljana i Porto, ostvarili ne samo ono što su očekivali već i mnogo više, a suočavali smo se s brojnim izazovima, rekao je. Naglasio je da treba imati na umu da je Zagreb jedini grad u projektu CIVITAS ELAN koji je izvan Europske unije, te da je to bio prvi, i financijski i organizacijski, zahtjevan europski projekt, koji je, osim gradske administracije uključio znanost, gradska i državna javna poduzeća i ustanove, udruge civilnog društva i građane.

 

Tom prilikom gradonačelnik je pobjednicima foto- natječaja Kretanje mojim gradom, koji se također odvijao u sklopu CIVITAS ELANA, Mariu Radakoviću, Marku Matulinu i Zvonku Radičaninu uručio nagrade.


Gradske vijesti - 2012.