clanak False

Advent 2015. i doček Nove godine na Trgu bana Jelačića

Tijekom ovogodišnjeg Adventa umjesto velike Adventske kuće, na Trgu bana Jelačića održavat će se kulturno-zabavni program na središnjoj pozornici.
13.11.2015.

Projekt Advent u Zagrebu, na kojem Grad u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba i Koncertnom direkcijom intenzivno radi zadnjih nekoliko godina, pokazuje odlične rezultate koje potkrepljuje znatno povećan broj turista u adventsko vrijeme, istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za novinare u prostoru Društva arhitekata Zagreba, najavivši i novu koncepciju dočeka Nove godine na Trgu bana Jelačića.

Sada već možemo reći da je naš Advent u rangu onih u Beču i Budimpešti, a iz godine u godinu obogaćujemo ga novim zanimljivim sadržajima, kao prošle godine Ledenim parkom na Zrinjevcu. Osluškujući želje sugrađana i struke ove godine neće biti velike Adventske kuće na Jelačić placu, već će se na centralnoj pozornici glavnog gradskog trga održavati bogat kulturno-umjetnički program, a događanja smo proširili i na Trg Krešimira Ćosića i početak Nove Vesi, dodao je gradonačelnik.

Kako je napomenula direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld, zbog interesa gostiju Zagreba svi programi Adventa u Zagrebu, a ne samo neki, trajat će od 28. studenoga do 10. siječnja. Pojačat ćemo osvjetljenje i ozvučenje te proširiti šetnicu u Ledenom parku. Događanja se šire i na Gornji grad, gdje će se u suradnji s galerijom Klovićevi dvori izrađivati ledene skulpture. Posebna novost je i otvorenje jedinstvene crkve sagrađene u 18. stoljeću na početku Nove Vesi, koja je posvećena sv. razbojniku Dizmi. U crkvi će se tijekom Adventa održavati svete mise, a povjesničarka umjetnosti goste će upoznavati s poviješću crkve i ovog dijela grada, dodala je direktorica TZGZ.

U sklopu  Adventa po prvi se put obilježava Dan sportskih objekata Zagreba. Naime, 6. prosinca u 11,00 sati započinje središnje događanje na Trgu Krešimira Ćosića, a u drugim objektima Ustanove programi će se održavati tijekom cijeloga dana.
Program događanja

Kako se čulo, domaćica novogodišnje noći bit će pjevačica Nina Badrić, a tijekom večeri nastupit će brojni mladi bendovi i sastav Vatra. Nova koncepcija bazira se na predstavljanju naših vodećih glazbenika i mladih glazbenika u usponu.

Vedri ton presici dali su likovi Bobi i  Rudi koje su utjelovili Vid Balog i Davor Dretar – Drele.

Tijekom Adventa u Zagrebu će boraviti brojni novinari iz cijeloga svijeta, kao i turistički agenti, što govori o tome da je Advent u Zagrebu postao prava turistička atrakcija, istaknula je na kraju direktorica Bienenfeld.
 

Gradske vijesti - 2015.