clanak False

Branko Lustig kod gradonačelnika

Nakon uspjeha ovogodišnjeg Festivala tolerancije – JFF Zagreb, te ususret 10 izdanju, gradonačelnik Bandić primio je Branka Lustiga.
22.05.2015.

Nakon značajnog uspjeha ovogodišnjeg Festivala tolerancije – JFF Zagreb, te ususret sljedećem, jubilarnom 10 izdanju, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je dvostrukog dobitnika Oskara, predsjednika Festivala Branka Lustiga u društvu s direktoricom Natašom Popović.
 

Visoki je gost zahvalio gradonačelniku na kontinuiranoj  podršci i pokroviteljstvu nad Festivalom koji je ove godine tijekom sedam dana u dvije zagrebačke kino dvorane okupio više od 12 tisuća posjetitelja. Prema njegovim riječima, zagrebački Festival tolerancije jedini je memorijal takve vrste u Europi organiziran u spomen na žrtve holokausta.
 

Na današnjem sastaku u gradonačelnikovu salonu dogovoreno je da će se u zajedničkoj organizaciji Grada i Festivala tijekom 2016. godine u zagrebačkim osnovnim i srednjim školama te na fakultetetima, promovirati educiranje mladih o holokaustu i o nužnosti razvijanja razumijevanja i tolerancije među ljudima.
 


Gradske vijesti - 2015.