clanak False

Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet

05.05.2016.
Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada ugostio je u ZgForumu, Gajeva 27,  28. travnja 2016. godine Hrvatsku udrugu za školovanje pasa vodiča i mobilitet sa ciljem predstavljanja priručnika ''Pas pomagač – od osmjeha do uspjeha''.
Program je vodila predsjednica Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet Mira Katalenić. Ovaj je jedinstveni priručnik napisala i predstavila autorica, Lea Devčić, stručna savjetnica obiteljima korisnika terapijskih psa, a obuhvaća detaljno obrađene ključne teme poput terminologije, cjelokupnog procesa školovanja pasa pomagača, prijavu i pripremu korisnika, specifičnosti rada s roditeljima djece s teškoćama u razvoju, dodjelu, stručnu podršku i kontinuiranu superviziju rada radnog tima. Također, pojašnjava sintagmu samog psa pomagača kao idealno idejno rješenje svakoj osobi sa invaliditetom i poteškoćama u razvoju.
U drugom dijelu programa dodijeljena je diploma trenerici Vesni Hrvoj za kuju Abu koja je upravo uspješno završila program školovanja u Udruzi. Govorilo se o važnosti integracije pasa u društvo, ali i o još važnijoj stavki, a to je uključivanje osoba sa invaliditetom i poteškoćama u razvoju u svakodnevni život.
Osim predstavnika Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada, nazočne su bile mnogobrojne osobe uključene u rad Udruge, kao i podržavatelji, volonteri i zaposlenici dječjih vrtića i ureda Grada Zagreba (Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport) koji su naglasili da su zadovoljni dosadašnjim radom Udruge, da se raduju budućoj suradnji i da će i dalje poticati i podržavati rad Udruge.
 

Novosti u ZgForumu