clanak False

ZagrebPlan, tematska radionica Identitet

19.04.2017.
               

                                         Slika 1                                                                                              Slika 2


U okviru izrade Razvojne strategije Grada Zagreba ZagrebPlan 2020+, u ZgForumu je 15. listopada 2015. održana sedma, posljednja u nizu tematskih radionica na kojoj su formulirane mjere vezane uz temu Identitet iz Osnovnih analiza ZagrebPlana 2020+.
 
Na radionici su sudjelovali djelatnici Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada kao izrađivači ZagrebPlana, te djelatnici Zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode, Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo, predstavnik Turističke zajednice Grada Zagreba te predstavnica JU Maksimir.

 
Radionicu su moderirale dr.sc. Irena Đokić  i dr.sc. Marijana Sumpor iz Ekonomskog instituta Zagreb, a prisutna je bila i dr.sc. Sanja Maleković iz IRMO - Instituta za razvoj i međunarodne odnose, ex-ante evaluatora Razvojne strategije.
 
Kao uvod radionice sudionicima je predstavljen ZagrebPlan 2020+ i procedura izrade tog temeljnog razvojnog dokumenta, te poglavlje Identitet iz Osnovnih analiza, u kojem su obrađene osnovne karakteristike, te razvojni problemi i potrebe vezano uz ovu temu.

Radionica se odvijala kroz rad u četiri grupe koje su obrađivale jednu po jednu mjeru te planirale aktivnosti i aktere potrebne za provedbu. 
Na radionici su formulirane mjere vezane uz poglavlje Identitet a koje su sadržane u cilju
c3 – Zaštita okoliša i održivo gospodarenje prirodnim resursima i energijom (ukupno tri mjere),  te u cilju c4 –
Unapređenje prostornih kvaliteta i funkcija grada
i cilju c6 - Unapređivanje sustava upravljanja razvojem po jedna mjera.

Uz postojeću strukturu prioriteta i mjera na radionici su predložene izmjene naziva ali i sadržajne strukture koje će sudionici dostaviti nakon dobivenih zaključnih  materijala s radionice. 


Nakon provedenih tematskih radionica po područjima te sinteze materijala, primjedbi i dopuna nadležnih ureda, sukladno terminskom planu krenut će se u daljnje faze izrade Razvojne strategije Grada Zagreba ZagrebPlan 2020+. 

Novosti u ZgForumu