clanak False

Studenti Unica Euromaster in Urban Studies u studijskom posjetu ZgForumu

05.05.2016.
U srijedu, 04. svibnja 2016. godine Gradski  ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada u ZgForumu,  na događanju pod nazivom „ 4CITIES URBAN STUDIES“ ugostio je međunarodne studente studija Unica Euromaster in Urban Studies, koji u partnerstvu provode Sveučilišta iz Bruxellesa, Beča, Kopenhagena i Madrida.  U sklopu programa posjete Zagrebu studenti imaju organizirana predavanja i razgledavanje različitih tematskih lokacija u gradu Zagrebu, pod vodstvom prof. dr. sc. Gojka Bežovana iz Zagreba, te prof. dr. sc. Waltera Matznettera i  nekoliko drugih uvaženih profesora sa Sveučilišta u Beču.
U ime Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada, program je otvorio pomoćnik pročelnice Darko Šiško, te je održao izlaganje o strateškim projektima Grada Zagreba. Nakon njega predavanje je održao prof. dr. sc. Gojko Bežovan, voditelj Poslijediplomskog sveučilišnog specijalističkog studija Upravljanje gradom, na temu programa za najam javnih stanova kao društvene inovacije.
Studentima su se obratili i Ana Magdić i Matija Vuger, koji su predstavili pregled aktualnih EU projekta čiji je koordinator lokalnih aktivnosti Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada, među kojim su bili EU projekti CH4LLENGE, SINERGI i SOCIAL CAR.
Događanje je završilo aktivnim dijalogom studenata i prezentera na temu strateških razvojnih projekata Grada, primjera dobre međunarodne prakse poticane stanogradnje, unaprjeđenja urbane mobilnosti te važnosti socijalne integracije kroz strategije urbanog rasta.
 

Novosti u ZgForumu