clanak False

Sastanak konzorcija EU projekta URBAN LEARNING u ZgForumu

05.05.2016.
Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada u ZgForumu povodom Trećeg sastanka konzorcija projekta URBAN LEARNING 14. i 15. ožujka 2016. godine ugostio je predstavnike Gradskog Ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, predstavnike koordinatora projekta TINA Vienna, te predstavnike Zavoda za prostorno uređenje Grada Zagreba.
 
Prvoga dana sastanka uvaženi su gosti posjetili i Kampus Borongaj, gdje su ih dočekali dekan prometnog fakulteta prof.dr.sc. Hrvoje Gold i prof. dr.sc. Bojan Baletić, koji su prezentirali cjelokupni projekt Kampus Borongaj i organizaciju prometnog fakulteta, kao i EU projekte na kojima fakultet sudjeluje sa posebnim naglaskom na energetsko i urbano planiranje. U popodnevnom dijelu sastanka partneri projekta formirali su se unutar svojih lokanih radnih grupa kako bi razgovarali o postojećim situacijama i budućim promjenama, kao i budućim aktivnostima vezanim za urbano energetsko planiranje u svojim gradovima. Drugog dana sastanka održane su prezentacije Varšave i Pariza vezane za energetsko planiranje, te je provedena rasprava o nadogradnjama upravljačkih procesa urbanog energetskog planiranja.
 
Cilj projekta je integrirati energetski učinkovit način urbanog planiranja u gradskim upravnim tijelima. Fokus je stavljen na energetski učinkovito upravljanje, planiranje razvoja novih ili obnove postojećih urbanih područja. Slijedeći koraci su sastanci partnera projekta URBAN LEARNING koji će se održati 15. - 17. lipnja u Stockholmu i 24. - 25. listopada 2016. u Varšavi.

Novosti u ZgForumu