clanak False

Udruga 'Pragma' u ZgForumu

19.04.2017.

 


Udruga 'Pragma', koja se bavi promicanjem, razvitkom i unapređivanjem svih aspekata socijalne i zdravstvene zaštite socijalno ugroženih i bolesnih osoba, a u 2013. godini je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, u suradnji sa Gradom Zagrebom, Gradskim uredom za strategijsko planiranje i razvoj Grada, te Ministarstvom socijalne politike i mladih, i Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, u ZgForumu je 21. ožujka 2013. organizirala skup pod nazivom 'Suradnja organizacija koje rade s mladima kojima prijeti ispadanje iz sustava obrazovanja'. Uzvanike su pozdravili gđa. Biserka Bucković, posebna viša savjetnica gradonačelnika Grada Zagreba, moderator skupa g. Nedjeljko Marković, predsjednik Pragme, predstavnici nadležnih ministarstava, te u ime domaćina gđa. Ana Magdić iz Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada.


Na skupu su govorili gđa. Božena Horvat Alajbegović, dipl. socijalna radnica, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zagreb o važnosti suradnje u lokalnoj zajednici, g. Nedjeljko Marković, dipl. socijalni radnik, predsjednik Pragme o programima podrške mladima kojima prijeti ispadanje iz sustava obrazovanja, mr.sc. Roberta Brusić, obiteljska terapeutkinja i Jelena Mališa, prof.soc. pedagogije, voditeljica Savjetovališta Pragme o savjetovalištu, mentorskom radu i obiteljskoj terapiji, Lucija Jug, socijalna mentorica o iskustvima s obje strane, te Ana Miljenović, dipl. socijalna radnica, asistentica na Pravnom fakultetu – Studijskom centru socijalnog rada Sveučilišta u Zagrebu o svojim iskustvima rada s mladom osobom.


Socijalna pitanja, briga za mlade i sprečavanje svih vrsta socijalne isključenosti, vrlo su važne teme, kako od razine na kojima se bave udruge civilnog društva tako i do razine Ministarstva, računajući na uključivanje opće, stručne i političke javnosti i njihovu međusektorsku suradnju.


Suradnja Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada sa svim sudionicima ovoga skupa upravo je logična s obzirom da i Razvojna strategija Grada Zagreba – ZagrebPlan računa s mobilizacijom svih potencijala društva radi zajedničkog doprinosa vrijednostima i ciljevima EU, pri čemu je dokument posebice usmjeren na mlade, osobito kroz mjere unapređenja obrazovanja, zapošljavanja i kvalitete življenja, te računa s proaktivnim odnosom mladih u svim procesima njegova kreiranja i provođenja.


Novosti u ZgForumu