clanak False

Akcija "Zelena čistka" / Green City Project 2012

21.04.2012.


Zagreb se, kao i gradovi 91 države svijeta, te 60 hrvatskih gradova, u subotu pridružio akciji Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš koja je organizirana na čak 21 lokaciji u središtu i na gradskoj periferiji. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić čistio je s brojnim volonterima, pripadnicima vojske i državnim dužnosnicima prostor na križanju Nove Branimirove i III Retkovca gdje već godinama, poput gljiva nakon kiše, uvijek nanovo niču novi divlji deponiji.

Naglasivši kako je jednako bitno, uz ekološku infrastrukturu, razvijati i ekološku svijest građana, bez koje nema puno rezultata, gradonačelnik je dodao da su gradske službe ovaj deponij u proteklih desetak godina čistile već četiri puta. Zadnjih 12 godina gradimo ekološku kulturu i Zagreb po čistoći spada u prva tri grada u Europi, ali i dalje, uz suradnju građana, moramo raditi na tom problemu, istaknuo je na kraju gradonačelnik Bandić.

Naime, Zelena čistka, Akcija pod sloganom Misli globalno – djeluj lokalno, koju je Grad Zagreb podupro pismom namjere, provodi se u sklopu globalnog projekta World Cleanup 2012 – Let's do it, a namjera joj je potaknuti građane da, jednodnevnom akcijom prikupljanja otpada odbačenog u okoliš, učine nešto dobro za planet Zemlju i svoj okoliš.


Vezani tekstovi:  Najava Akcije Zelena čistka / Gradonačelnik o Akciji Zelena čistka / Zagrebačko proljetno čišćenje - rezime


  • Green City Project na Cvjetnom trgu


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istoga se dana na Cvjetnom trgu pridružio i otvorenju Green City Projecta 2012., u sklopu kojega se nizom edukativno-zabavnih sadržaja, treću godinu za redom, obilježava Dan planeta Zemlje. Ovogodišnja tema bila je energetska učinkovitost koju su, između ostalog, gradonačelnik Bandić i poznati sportaš Dubravko Šimenc, uz kulinarske majstora, prezentirali kuhanjem na štednjaku s napajanjem preko solarne instalacije.


Gradske vijesti - 2012.