clanak False

Jednodnevna manifestacija "Niko me neće" u spomen na Krležu

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin otvorila je u Memorijalnom centru Miroslav i Bela Krleža manifestaciju Niko me neće.
29.12.2014.

 

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Vesna Kusin otvorila je u Memorijalnom centru Miroslav i Bela Krleža manifestaciju Niko me neće, koja se danas, na dan Krležine smrti u spomen na njegov lik i djelo, održava od 12,00 do 22,00 sata na raznim mjestima u gradu. Ovo novo multimedijalno događanje osmišljeno je prema autorskom konceptu Gorana Matovića i Sibile Petlevski.


Kad je Krleža u pitanju, Matović  je neumoran i nepresušan izvor novih ideja. A redovito, ne priređuje komorne obljetnice, koje se naprosto odrađuju, nego režira i upriličuje cjelodnevna događanja na različitim zagrebačkim Krležinim, posvećenim mjestima, istaknula je zamjenica Kusin. Tako i ova manifestacija „Nitko me neće“ počinje na Gvozdu, a završit će večeras u Močvari, uključujući tako ne samo razna mjesta, kompetentne stručnjake za Krležu i njegove suvremenike, nego i najrazličitiju publiku svih generacija kroz koje će Krleža nastaviti živjeti tu među nama, dostojno, kako i zaslužuje.

Kako se čulo, manifestacija se održava uz podršku Grada Zagreba, Muzeja grada Zagreba, Centra Miroslav Krleža, Memorijalnog prostora Miroslav i Bela Krleža, Teatra poezije i Projekta Theatrum Mundi Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.
 


Gradske vijesti - 2014.