clanak False

21. humanitarni Božićni sajam

Humanitarni Božićni sajam Međunarodnog kluba žena održat će se 7. prosinca na Zagrebačkom velesajmu.

20.11.2014.

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba dr.sc. Sandra Švaljek, sa suradnicima, primila je danas u Gradskoj upravi predstavnice Međunarodnog kluba žena Zagreb koje je predvodila predsjednica Heather McCrimmon.

Gošće su zamjenicu Švaljek izvijestile o pripremama za humanitarni 21. Božićni sajam kojeg Klub tradicionalno organizira od 1993. i koji je postao kulturno – turistički događaj Zagreba. 

Kako se čulo, Sajam se otvara 7. prosinca, u 11,00 sati u paviljonu 7 na Zagrebačkom velesajmu. Sudionici su veleposlanstva akreditirana u RH, a posjetitelji će moći kupiti međunarodnu hranu, poklone, igračke, knjige, ručne radove i proizvode iz cijelog svijeta. Uz prodajni sajam organiziraju se i kulturno umjetnička događanja sa bogatim programom, a kao posebni gosti najavljene su međunarodne plesne trupe u originalnim nošnjama. Osim njih, na nekolicini štandova predstavit će se i hrvatski proizvođači koji će prodavati izvorne suvenire Zagreba i okolice.

Pohvalivši rad Kluba i njegove ciljeve, zamjenica gradonačelnika istaknula je kako ovakvi humanitarni projekti uvijek imaju gradsku podršku.

Ovogodišnji, ukupni prihod Sajma donirat će se Kliničkoj bolnici Sveti Duh, odjelu neonatologije pri Klinici za ginekologiju i porodništvo.


Gradske vijesti - 2014.