clanak False

Otvoreni radovi na izgradnji Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija zemalja jugoistočne Europe (SEECEL)

U nazočnosti zamjenice Švaljek, na Kajzerici je započela gradnja Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija zemalja JI Europe. 

19.12.2014.

 

Kamen temeljac Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija zemalja jugoistočne Europe (SEECEL) položen je danas na Kajzerici, u nazočnosti zamjenice gradonačelnika Grada Zagreba dr. sc. Sandre Švaljek, potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branka Grčića, ministra poduzetništva i obrta Gordana Marasa te voditelja Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj Branka Baričevića. Centar, u potpunosti financiran sredstvima Europske unije, bit će građen na zemljištu koje je Grad Zagreb ustupio bez naknade, prepoznavši važnost i potencijal Centra za razvijanje kompetentnosti i konkurentnosti gospodarstva ne samo Zagreba i Hrvatske, već i cijele Regije.


Ovo će biti centralno mjesto za poduzetničke kompetencije i konkurentnosti, te je SEECEL odličan primjer suradnje Grada Zagreba i Ministarstva poduzetništva i obrta koji, kao takav, umrežava sva naša znanja i pruža pojačan dijalog svijeta znanja i gospodarstva, naglasila je zamjenica Švaljek koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba, istaknuvši zadovoljstvo ovim projektom koji daje vjetar u leđa zagrebačkim i hrvatskim poduzetnicima.


Na prostoru Zagrebačkog Velesajma razvijamo projekt nastanka inovativnog urbanog područja na kojem će se umrežavati svjetska i hrvatska znanost, inovacije, sajamsko poslovanje, kongresni turizam, a njihovom sinergijom nastat će jedan poslovni hub koji će stvarati dodane vrijednosti. U ostvarenju naših planova očekujemo, i uvjereni smo da ćemo dobiti potrebnu podršku i pomoć nadležnih institucija jer bi kroz realizaciju tih planova područje Kajzerice i Velesajma bi postalo jedinstveno poslovno i poduzetničko središte, kako Hrvatske tako i jednog značajnog dijela Europe, zaključila je zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek.


Kako se čulo, riječ je o prvome projektu u Republici Hrvatskoj sufinanciranome iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, za programsko razdoblje 2014. – 2020. u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija odobrenog od strane Europske komisije: ukupna vrijednost građevinskih radova je gotovo 155 milijuna kuna, dok je procijenjena vrijednost opremanja Centra 61 milijun kuna. Poduzetnički centar SEECEL u sklopu kojeg će se nalaziti centar za učenje i usavršavanje, centar stručnosti i izvrsnosti, uredske prostorije, smještajni kapaciteti za polaznike edukacija te pripadajući ugostiteljski dio, ali i dvorana za sastanke, garažna parkirna mjesta i inovacijski park, prostirat će se na više od 15.000 m2, a trebao bi biti završen već kroz 18 mjeseci.


Zadovoljstvo početkom izgradnje Centra koji će biti središte gospodarske izvrsnosti Hrvatske i okolnih zemalja izrazili su i ministri Grčić i Maras te voditelj Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj Branko Baričević.


Gradske vijesti - 2014.