clanak False

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Deseci tisuća ljudi u tradicionalnoj Koloni sjećanja, među kojima i izaslanstvo Grada Zagreba, u spomen na vukovarsku žrtvu u Domovinskom ratu.

19.11.2014.

Kolona sjećanja

Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata

Spomen dom Ovčara

 

Tradicionalnom Kolonom sjećanja obilježena je 23. obljetnica vukovarske tragedije u Domovinskom ratu - Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., pod nazivom Vukovar - mjesto posebnog pijeteta. Uz desetke tisuća građana u Koloni sjećanja bilo je i izaslanstvo Grada Zagreba, na čelu sa zamjenicom gradonačelnika dr.sc. Sandrom Švaljek.

Predstavnici Zagreba krenuli su u Koloni iz vukovarske bolnice, a na kraju Križnoga puta, uz Spomen obilježje na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata, izaslanstvo u sastavu: zamjenice gradonačelnika Grada Zagreba Sandra Švaljek i Vesna Kusin, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor, pročelnici gradskih ureda Vesna Helfrih i Slavko Kojić, te Miodrag Demo i Stjepan Sučić iz Ureda za branitelje, položilo je vijenac i zapalilo svijeću u spomen na vukovarsku žrtvu.


Posjetivši Spomen dom Ovčara te položivši vijenac i zapalivši svijeću kod Spomen obilježja, zagrebačko izaslanstvo odalo je počast i žrtvama Ovčare.

 

Galerije fotografija:


Gradske vijesti - 2014.