clanak False

Otvorenje izložbe "Prostor. Informacije. Istraživanja."

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba dr. sc. Sandra Švaljek otvorila je u prostoru ZgForuma izložbu Prostor. Informacije. Istraživanja.
18.12.2014.

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba dr. sc. Sandra Švaljek, u društvu s pročelnicom Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Jadrankom Veselić Bruvo i dekanom Arhitektonskog fakulteta prof. dr. sc. Borisom Koružnjakom, otvorila je u prostoru ZgForuma izložbu Prostor. Informacije. Istraživanja. kojom su obilježene i tri godine uspješnog rada ZgForuma

Opći je europski trend da se Gradske uprave u što većoj mjeri otvaraju prema građanima, osluškujući njihov interes i volju. ZgForum je taj posrednik, prostor u kojem se ostvaruju brojne suradnje i aktivnosti, rekla je zamjenica Švaljek koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreb. Također je naglasila kako je bez kvalitetnih podloga, informacija i podataka nemoguća kvalitetna izrada razvojne strategije Grada Zagreba.
Posebno me veseli što Grad Zagreb – Gradski ured za strategijsko planiranje i izgradnju Grada u svojoj aktivnosti intezivno surađuje s akademskom zajednicom, stoga posebno pozdravljam dekana prof. Koružnjaka i zahvaljujem na dosadašnjoj i budućoj suradnji, dodala je zamjenica dr. sc. Švaljek. 

Izložba je presjek petogodišnjeg rada Odjela za prostorne informacije i istraživanja Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Zagreba u tom području, rekla je pročelnica Veselić Bruvo dodavši kako su prikazani projekti rezultat rada djelatnika Odjela i Ureda, kao i suradnje s istaknutim znanstvenicima i stručnjacima iz drugih institucija i tvrtki. 

Čestitam Gradu Zagrebu i njegovim Uredima na ovako uspješno realiziranom prostoru, trudu i radu te projektima koje su realizirali proteklih godina, a posebno čestitam na suradnji Grada sa Sveučilištem i fakultetima. Vjerujem i siguran sam da će se ta suradnja nastaviti i dalje, na dobrobit građana, istaknuo je dekan prof. dr.sc. Koružnjak. 

Podsjetimo, Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada svoje aktivnosti je provodio u Info-punktu, tramvaju postavljenom ispred Tehničkog muzeja u Savskoj cesti, no kako taj prostor nije bio dostatan za planirane aktivnosti, u prosincu 2011.  je otvoren novi prostor u Gajevoj ulici.

 

BROŠURA izložbe


Gradske vijesti - 2014.