clanak False

Tradicionalno "Martinje v Zagrebu" - 14. i 15. studenoga na Trgu bana Jelačića

Tradicionalna manifestacija Martinje v Zagrebu održat će se 14. i 15. studenoga na Trgu bana Josipa Jelačića, 14. godinu zaredom.
13.11.2014.

Tradicionalna manifestacija Martinje v Zagrebu održat će se 14. i 15. studenoga na Trgu bana Josipa Jelačića, 14. godinu zaredom. Martinje u organizaciji Grada Zagreba – Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo, KUD-a Prepuštovec, Vinogradarsko-vinarske udruge Zagrebačko vinogorje, udruge Vinska cesta Grada Zagreba te vinara Zagrebačke županije javnosti su predstavili pročelnik Emil Tuk, predsjednik Udruge vinara Zagrebačke županije Željko Gregorić te predsjednik KUD-a Prepuštovec Josip Lipar na konferenciji za novinare u Hrvatskoj kući Materina priča.


U subotu, 15. studenoga, održat će se centralni dio obilježavanja Dana sv. Martina, u okviru kojega će 15-ak martinjskih biškupa iz raznih dijelova Hrvatske krenuti iz Hrvatske kuće u Preradovićevoj ulici prema glavnome gradskom trgu, istaknuo je g. Lipar, najavivši i tradicionalno krštenje mošta, predviđeno istoga dana u 11,00 sati. Kuma mladome vinu bit će zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Sandra Švaljek, rekao je.


Vinari grada Zagreba i Zagrebačke županije, mali proizvođači kvalitetnih vina, predstavit će Zagrepčanima i njihovim gostima svoje proizvode na 20-tak štandova u središtu grada, čulo se od predsjednika Udruge vinara Željka Gregorića. Dodao je kako će se uz vinare predstaviti i drugi raznovrsni proizvođači, izlagači kupinova vina, pripravaka od voća, tj. voćnih delicija, kolača, proizvođači meda i mednih prerađevina, tradicijskih igračaka, licitari itd...


Pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk pozvao je sve Zagrepčane da u naredna dva dana posjete manifestaciju te da se, uz degustaciju vina i bogat kulturno-umjetnički program, zabave na Martinju v Zagrebu.


Gradske vijesti - 2014.