clanak False

Tour de Pologne 2016.

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Sandra Švaljek sastala se danas s predstavnicima biciklističke utrke Tour de Pologne 2016.
21.11.2014.

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Sandra Švaljek sastala se danas u Gradskoj upravi s predstavnicima biciklističke utrke Tour de Pologne 2016, počasnim konzulom RH u Krakovu Pawelom Wlodarczykom, predsjednikom poljsko-hrvatske parlamentarne grupe u Republici Poljskoj Tomaszom Glogowskim te organizatorom Projekta Czeslawom Langom. 

Povod sastanka bila je inicijativa poljskih gostiju da se jedna etapa utrke Tour de Pologne 2016. održi u Republici Hrvatskoj, točnije između Zagreba i Opatije. Kako su naglasili, to bi bio najveći poljsko-hrvatski projekt u zadnjih 25 godina, a održavao bi se pod motom Tour de Pologne – sport and culture connect Poland and Croatia. Na utrci, koja je četvrto rangirana utrka u Europi, sudjeluju najbolje ekipe iz cijelog svijeta, a promoviraju se sva mjesta kroz koja prolaze. 

To bi bila jedna vrlo lijepa promocija Hrvatske u cjelini i njenih turističkih potencijala. Na razini Grada Zagreba možemo iskazati spremnost na suradnju u organizaciji takve utrke, rekla je zamjenica Švaljek predstavnicima Utrke.


Gradske vijesti - 2014.