clanak False

Forum zagrebačkih ugostitelja 2014.

Konferenciji za novinare, održanoj u sklopu Foruma zagrebačkih ugostitelja, prisustvovala je i zamjenica Švaljek, u ime pokrovitelja, Gradonačelnika Grada Zagreba.
21.11.2014.

 

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek prisustvovala je, u ime pokrovitelja Foruma, Gradonačelnika Grada Zagreba, konferenciji za novinare u sklopu Foruma zagrebačkih ugostitelja 2014. održanome u hotelu Esplanade.


Po završetku radnog dijela Foruma, održana je konferencija za novinare na kojoj je predsjednik Udruženja ugostitelja Zagreba Nenad Šepak upoznao okupljene sa zaključcima skupa, ali i zahtjevima zagrebačkih ugostitelja prema vlasti na lokalnoj i državnoj razini. Kako je rekao, ti zahtjevi za cilj imaju smanjenje troškova poslovanja ugostitelja, povećanje potrošnje građana, zaustavljanje otpuštanja radnika i novo zapošljavanje, te u konačnici povećanje prihoda od poreza na dohodak i prireza.


Naglasivši kako je današnji Forum odlična prilika za lokalnu samoupravu da čuje više o problemima, potrebama i izazovima ugostitelja, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek istaknula je: Naš Gradski ured za gospodarstvo, rad i poduzetništvo prvi je sugovornik zagrebačkih ugostitelja, te dodala kako je potrebno vidjeti na koji način Grad najbolje može udovoljiti zahtjevima ugostitelja, uzevši u obzir trenutnu gospodarsku situaciju ali i nove mjere Vlade zbog kojih će zagrebački proračun u narednoj godini biti osjetno manji. Uz zamjenicu, prisutne su pozdravili i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor te zamjenik ministra turizma Daglas Koraca.


Ovom prigodom, uručene su nagrade zagrebačkim ugostiteljskim objektima za izvrsnost i kvalitetu u području ugostiteljstva čime uspješno promiču zagrebačku tradiciju i autohtonost, te doprinose sveukupnom poboljšanju turističke ponude Zagreba i Hrvatske. Govornici su najboljima uručili osam srebrnih plaketa - ugostiteljskim objektima As, Orkan, Marijino zvono, Safari, Kondor, Genius, Šime, Memory i dvije zlatne plakete: jednom od najstarijih zagrebačkih restorana Stari Puntijar i slastičarnici Horak.


Forum je bio i uvod u obilježavanje 150. obljetnice od izlaganja prvog šampanjca od hrvatskog vina te je, nakon završetka konferencije za novinare, održan i Festival prvog hrvatskog šampanjca uz bogatu gastro-prezentaciju zagrebačke i hrvatske kuhinje.


Gradske vijesti - 2014.